Select HR zocht de juiste tool om haar medewerkers flexibel te belonen

Select HR is een Belgische organisatie gepassioneerd voor en door mensen, waarbij de focus op kwaliteit voorop staat. Select HR is een HR totaal dienstverlener met recruitment, HR consultancy en employability. Zij willen niet alleen hun klanten, maar ook hun medewerkers kwaliteit en flexibiliteit bieden. Daarom was Select HR op zoek naar een tool om flexibel belonen in te voeren om zo te kunnen communiceren met haar medewerkers over flexibele arbeidsvoorwaarden en hen zélf te laten kiezen.
De flexibiliteit en de persoonlijke aanpak gaven voor Select HR de doorslag om met Pointlogic HR in zee te gaan en te kiezen voor inspire.

Land en taalonafhankelijk
Select HR koos voor een tweetalige implementatie (Nederlands en Frans) voor inspire. Omdat inspire een grote mate van flexibiliteit biedt, maakt het niet uit welke wetgeving of taal de basis vormt en kan deze eenvoudig worden aangepast.

Redeneren vanuit de medewerker
De nadruk lag op het redeneren vanuit de medewerkers zelf voor de implementatie van hun flexibele arbeidsvoorwaarden:

  • welke stappen moeten zij doorlopen voor een aanvraag?
  • welke keuzes hebben zij?
  • hoe krijgen zij snel inzicht?
  • hoe beloon je hen op maat?
  • hoe vergroten wij hun koopkracht?

inspire voldeed aan de wensen om onderscheidend te zijn naar haar medewerkers toe, hen te binden en boeien én te kunnen communiceren over de flexibele arbeidsvoorwaarden passend bij hun levensfase.

COVID- proces
De implementatie vond plaats gedurende de COVID-19 pandemie, waardoor niet alleen de onderdelen van het arbeidsvoorwaardenpakket, maar ook de prioriteiten binnen Select HR onder de loep werden genomen. Zijn de fietslease, tankkaart en het kopen van extra vakantie uren nog wel relevant in tijden van Corona?


Resultaat: blije medewerkers!
De implementatie heeft wat vertraging opgelopen door Corona, maar het resultaat is er niet minder om. Nu biedt Select HR haar medewerkers beloning op maat afgestemd op de individuele behoeften van de werknemer, die tevens hun koopkracht vergroot.  De medewerkers reageren enthousiast en de HR afdeling kijkt uit naar de toekomst, waarin zij minder werkzaamheden hoeven te verrichten!

“Het was een boeiend, interessant en leuk project. We hebben door de goede samenwerking en de korte beslislijnen de medewerkers heel blij mogen maken en dus een heel mooi resultaat met elkaar neergezet.”

Marian Vonk, Pointlogic HR